فهرست مطالب :
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده چگونه است؟
دستهها :
1- نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده (VAT)
2- قیمت با احتساب مالیات بر ارزش افزوده (با احتساب همه مالیات):
3- قیمت قبل از مالیات:
4- اضافه کردن مالیات بر ارزش افزوده:
5- مالیات بر ارزش افزوده در مقابل مالیات بر فروش
6- مزایا و معایب مالیات بر ارزش افزوده (VAT)
مالیات بر ارزش افزوده (VAT) به عنوان مالیات بر کالاها و خدمات نیز شناخته می شود همینطور مالیات بر مصرف است که بر روی محصولات در هر مرحله از فرآیند تولید؛ از نیروی کار و مواد اولیه تا فروش محصول نهایی؛ محاسبه می شود.
مالیات بر ارزش افزوده در هر مرحله از فرآیند تولید جایی که ارزش افزوده می شود به صورت تدریجی ارزیابی می گردد. در نهایت به مصرف کننده نهایی و خرده فروش منتقل می شود. به عنوان مثال اگر 20٪ مالیات بر ارزش افزوده برای محصولی که قیمت آن 10 هزار تومان است وجود داشته باشد مصرف کننده در نهایت قیمت 12 هزار تومان را پرداخت می کند
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده (VAT) :
درک نحوه انجام محاسبه مالیات بر ارزش افزوده برای شما ضروری است زیرا در سیستم خرید و فروش رایج است. اگر یک کسب و کار دارید، اگر مدیر هستید، اگر می خواهید یک کسب و کار ایجاد کنید یا حتی یک شهروند هستید برای شما مفید خواهد بود تا بتوانید مالیات کالا یا خدمات خود را محاسبه کنید.
ما چندین راه را برای محاسبه مالیات ارائه می دهیم تا بتوانید با یکی از روش های زیر مالیات خود را محاسبه کنید:
قیمت با احتساب مالیات بر ارزش افزوده (با احتساب همه مالیات) :
اگر قیمت درج شده با احتساب مالیات بر ارزش افزوده باشد، مالیات بر ارزش افزوده در قیمت نهایی لحاظ شده. یعنی زمانی که قصد خرید یک یا چند محصول را دارید از قبل قیمت نهایی روی فاکتور ظاهر می شود. اگر می خواهید مالیات آن را محاسبه کنید، فقط به قیمت و مقدار درصد توجه کنید، زیرا ممکن است کمی متفاوت باشند.
با تقسیم مبلغ و درصد مالیات شروع می کنیم. اگر مبلغ با احتساب مالیات بر ارزش افزوده 2000 تومان و درصد مالیات بر ارزش افزوده 10 درصد باشد، قیمت با احتساب مالیات بر ارزش افزوده (2000 تومان) را بر 110 تقسیم می کنید. این روش محاسبه به شما قیمت بدون مالیات بر ارزش افزوده را می دهد یعنی 1818.18 تومان. شما باید 1818.18 تومان را از مبلغ فاکتور کم کنید تا مبلغ خام محصول بدست آید
قیمت قبل از مالیات :
اگر قیمت بدون مالیات باشد مالیات بر ارزش افزوده در قیمت لحاظ نمی شود و باید محاسبه شود که ممکن است کمی سخت به نظر برسد، به خصوص اگر تازه شروع کرده اید. با این حال، هنگامی که تمام ارقام واضح هستند، کار آسان تر خواهد شد. برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده، باید قیمت فروش را در نرخ مالیات ضرب کنید تا قیمت فروش با مالیات به دست آید.
بیایید مثال بالا را با فاکتور 2000 تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده در نظر بگیریم. در این مورد باید 10٪ (نرخ مالیات بر ارزش افزوده)، یعنی 181.82 تومان را به قیمت بدون مالیات بر ارزش افزوده (1818.18 تومان) اضافه کنید.
اضافه کردن مالیات بر ارزش افزوده :
اضافه کردن درصد مالیات بر ارزش افزوده به قیمت یک یا چند کالا آنقدرها هم که فکر می کنید پیچیده نیست برای این کار باید قیمت پایه محصولات را در درصد ضرب کنید. اگر 10% باشد آن را در 0.10 ضرب می کنید.
فرض کنید ارزش محصول قبل از مالیات (بدون مالیات بر ارزش افزوده) 1215 تومان است و درصد مالیات بر ارزش افزوده 10 درصد است. شما 1215 تومان را در 0.10 ضرب کنید که به شما 121.5 تومان می دهد. این بدان معنی است که 121.50 تومان مبلغ مالیات بر ارزش افزوده است.
بیایید تصور کنیم که قیمت قبل از مالیات 1818.18 تومان (مانند مثال قبلی) و نرخ مالیات بر ارزش افزوده 10٪ است. شما باید 1818.18 تومان را در 0.10 درصد ضرب کنید تا مبلغ مالیات بر ارزش افزوده به دست آید. در نهایت مبلغ کالا به اضافه مبلغ مالیات قیمت نهایی فاکتور را با احتساب مالیات بر ارزش افزوده به شما نمایش خواهد داد
مالیات بر ارزش افزوده در مقابل مالیات بر فروش :
مالیات بر فروش بسیار شبیه مالیات بر ارزش افزوده است، اما تفاوت اصلی این است که مالیات بر فروش تنها یک بار در مرحله نهایی محاسبه می شود. برخلاف مالیات بر ارزش افزوده که در هر مرحله از خرید/تولید ارزیابی می شود و توسط هر خریدار بصورت متوالی پرداخت می شود، مالیات بر فروش تنها یک بار توسط مصرف کننده نهایی پرداخت می شود.
یک مزیت کلیدی مالیات بر ارزش افزوده نسبت به مالیات بر فروش این است که اولی می تواند مبلغ مالیات را به مراحل مختلف تولید تخصیص دهد. از آنجایی که مالیات فروش فقط یک بار توسط خریدار نهایی پرداخت می شود، نمی توان ارزش افزوده را در هر مرحله از تولید اندازه گیری کرد. تخصیص مالیات فروش به مراحل خاصی از تولید بسیار دشوار است.
مزایا و معایب مالیات بر ارزش افزوده (VAT) :
طرفداران مالیات بر ارزش افزوده استدلال میکنند که اتخاذ یک سیستم مالیاتی پسرونده، مانند مالیات بر ارزش افزوده، به افراد انگیزه قویتری برای کار و دریافت حقوق بالاتر میدهد، زیرا آنها میتوانند درآمد خود را حفظ کنند و فقط هنگام خرید کالا مشمول مالیات می شوند. مالیات بر ارزش افزوده فرار مالیاتی را سخت می کند، زیرا مالیات از قبل در خرید کالاها و خدمات تعبیه شده است.
با این حال منتقدان مالیات بر ارزش افزوده استدلال میکنند که برخلاف نرخ مالیات بر درآمد که در سطوح مختلف درآمد متفاوت است، مالیات بر ارزش افزوده یک نرخ ثابت برای همه است و در نتیجه افراد فقیر نسبت به درآمدهای مربوطه خود، نرخ مالیات بر ارزش افزوده بیشتری نسبت به ثروتمندان پرداخت میکنند.
با مالیات بر ارزش افزوده، کالاها و خدمات گران می شوند و کل مالیات به مصرف کنندگان منتقل می شود. قدرت خرید مصرف کنندگان کاهش پیدا می کند و ممکن است خرید کالاهای ضروری را برای افراد کم درآمد و خانوارها سخت کند. یکی دیگر از معایب مالیات بر ارزش افزوده این است که مشاغل به دلیل بار اداری محاسبه مالیات در هر مرحله از تولید با افزایش هزینه ها مواجه هستند.
علیرغم استدلال هایی که علیه مالیات بر ارزش افزوده وجود دارد، مزایای مهمی را ارائه می دهد. مالیات می تواند انگیزه های قوی برای کار ایجاد کند که می تواند تولید ناخالص را تقویت کند. همچنین می تواند با کاهش فرار مالیاتی و ارائه چارچوب به موقع و کارآمدتر برای جمع آوری مالیات، درآمدهای دولت را افزایش دهد.
ارسال دیدگاه لغو پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.
پست های مرتبط
مشمولین ارزش افزوده
ارزش افزوده در واقع ارزشی است که به مواد خام و سایر عوامل تولیدی دیگر…